twitter2

 

Sijil Amalan Persekitaran Berkualiti (5S)

Menerusi aktiviti-aktiviti yang menggerakkan semua warga kerja YP berganding tenaga dan usaha selama lebih tiga (3) bulan, YP berjaya menerima Sijil Amalan Persekitaran Berkualiti (5S) daripada Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC) pada 8 Jun 2010.

 

Sijil Penghargaan Pelesen Contoh Bagi Tahun 2010

Sebelum 2010 melabuhkan tirai, YP telah diberikan Sijil Penghargaan Pelesen Contoh Bagi Tahun 2010 oleh Jabatan Perhutanan Negeri Pahang,. Pengiktirafan ini adalah sebagai tanda terima kasih kepada YP kerana telah membantu Jabatan Perhutanan Negeri memperolehi Sijil Pengurusan hutan di bawah Standard Malaysian Criteria & Indicators for Forest Management Certification (SMCI).


Sijil Penghargaan Program Total Quality Management (TQM)

Pada 19 November 2010 di Grand Lagoon Ballroom, Sunway Resort Hotel & SPA, YP telah dipilih untuk menerima Sijil Penghargaan Program Total Quality Management (TQM) daripada SIRIM Bhd. Pelaksanaan MS ISO, 5S, Benchmarking dan QCC sebenarnya telah menyumbang ke arah pengiktirafan ini. Ini membuktikan bahawa YP sentiasa mengutamakan kualiti dan hasil kerja yang baik di dalam semua aspek terutamanya meningkatkan mutu perkhidmatan penyampaian kepada pelanggan dan juga masyarakat.

 

 

Anugerah Tokoh Korporat

Pada  tanggal 17 Disember 2010, Pengurus Besar YP telah menerima Anugerah Tokoh Korporat daripada Universiti Teknologi MARA (UiTM). Penganugerahan ini disebabkan sumbangan dan peranan yang signifikan terhadap Program Destini Anak Bangsa yang mana YP menyalurkan peruntukan sebanyak RM1.5 juta ringgit kepada UiTM bagi menaja anak-anak Pahang yang berasal daripada golongan berpendapatan rendah tetapi mempunyai kelayakan minima untuk mengikuti program Pra-Diploma UiTM selama enam bulan secara percuma sebelum melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi. Ini secara tidak langsung berjaya merealisasikan hasrat YP untuk melambakkan anak-anak Pahang seramai yang boleh di Menara Gading.

Subsidiaries

kypMTNPYPPH

Online Payment Bank

cimbcliksmaybankposonline

 

Hyperlink

mygovernmentkptmjpamscmampu2mylineportal diraja fgic           


Quick Link

Online Services

sispenhrmis semakan laporanmampan bkmb1BSM1 perhatiBSRBISPEN

qrcodenew1